Glädjande kan vi meddela att vi på Padel Social Club avser att öppna våra två padelhallar med totalt nio padelbanor på Dalbo och Skutviken-Notvikstan i slutet av januari 2023. Vi tror att det är viktigt att inte bara fokusera på själva sporten utan även skapa en miljö och atmosfär där både privatpersoner och företag kan trivas och umgås.

Det händer mycket på padelfronten just nu, både på gott och ont. Inledande vill vi säga att det är tråkigt för oss padelälskare att PDL i Luleå har gått i konkurs. På många platser i landet har en överetablering skett i okontrollerad omfattning. I större städer som exempelvis Göteborg kan spelare välja mellan 550 stycken olika padelbanor inom 25 minuters bilresa. Med de siffrorna blir padeldöden snarare ett faktum. Men spolar man fram lite så är vi övertygade om att det fortsatt kommer att spelas mycket padel både i större såsom mindre städer och att många hallar kommer att ha en bra beläggning i slutändan även om många aktörer är tvungna att vika in årorna. Alla förberedelser och kalkyler vi har gjort är uppbyggda utifrån en tuff konkurrenssituation. Det man lätt glömmer är att padelsporten fortfarande växer och att det finns fler aktiva padelspelare idag än för ett år sedan.

“Jag skulle benämna begreppet padeldöd som en väldigt kraftig överetablering av anläggningar där många har varit ute efter snabba pengar. I vissa delar av landet kan man nog likställa det med att det skulle öppna 50 stycken nya restauranger på Storgatan i Luleå. Det skulle såklart skapa problem för många med lönsamheten trots att antalet restaurangbesök i staden skulle öka. Däremot tror jag att de aktörer som sticker ut med sitt erbjudande och jobbar långsiktigt är de som kommer att överleva. Då jag själv anlänt från Stockholm nyligen följer jag hur det ser ut på marknaden där. Hallar som jobbar rätt är i stort sett fullbokade medan vissa andra hallar är relativt obokade,” säger Magnus Pettersson verksamhetschef på Padel Social Club.

Vi tror på en ljus framtid för padeln i Luleå

Luleå var väldigt tidiga med padel. Här har det alltid funnits själ och hjärta. Drivna ägare och spelare har tillsammans fått sporten att växa. Tack vare det så har Luleå nu många spelare på en hög nivå med många års spelande i bagaget.

“Jag ser dock fortsatt stor utvecklingspotential och möjligheter i Luleå. Dels att bredda sporten ytterligare då många fortfarande inte har provat att spela padel. Många platser i Sverige har också kommit betydligt längre på barn- och ungdomssidan, där ligger ju sportens tillväxt och framtid,” säger Magnus Pettersson.

Med fokus även på företag

På Padel Social Club vill vi skapa en miljö och atmosfär där folk ska trivas och umgås utan att det enbart blir fokus på själva sporten. Vi kommer bland annat erbjuda konferensmöjligheter och trevliga sociala ytor. Vi anser oss ha stor potential till att vara en bra och givande plats där det lokala näringslivet kan mötas, nätverka, svettas och i slutändan göra mer affärer.

“Företagen ser också padelns storhet som en rolig och hälsosam aktivitet för medarbetarna där alla kan vara med,” säger Magnus Pettersson.

​Öppningen av våra padelhallar

Just nu ligger vårt fokus på att färdigställa bygget av våra två padelhallar på Dalbo och Skutviken-Notvikstan samt planera inför öppning. På Padel Social Club tycker vi det är viktigt att folk ska få en bra upplevelse från dag ett och vi vill se till att varje detalj känns rätt. I slutet av januari 2023 siktar vi på att slå upp portarna till båda hallarna.

“Det är många bollar i luften just nu. Diverse byggmöten och val som skall göras kring det, skriva samarbetsavtal, planera seriespel och aktiviteter samt träffa nya potentiella samarbetspartners. Vi ser verkligen fram emot när vi kan öppna upp hallarna och ta emot våra kunder,” säger Magnus Pettersson.