Vår padelinstruktör Mika har spelat padel i flera år och har tränat upp många nybörjare. Här kommer fem av hans bästa tips.

1. Generellt är ett lättare runt racket med balansen i mitten att föredra som första padelracket. Undrar man något eller är osäker så går det jättebra att fråga oss på PSC om tips och råd.

2. Skor är jätteviktigt när man spelar padel. Vi ser många nya padelspelare med vanliga löparskor och då är skaderisken väldigt hög. Man kan lätt vricka foten då dessa ej är stabila i sidled och även väldigt halkiga.

3. Man ska alltid förvara padelracket i väska eller termofodral som ofta följer med vid racketköp. Undvik att förvara racket i kyla (tex vintertid i bilen) då risken finns att racket spricker.

4. Tips för spelare som spelat ett tag och vill ta nästa steg är att ta privatlektioner. Antingen själv för att förbättra sina svagheter i spelet eller med sin spelpartner för att ta nästa steg i matchspel.

5. Sen vill jag tipsa och rekommendera alla nya spelare att boka in sig till våra introduktionskurser som vi kör måndagar. Ett perfekt sätt att lära sig grunderna direkt och samtidigt skapa ett nätverk med andra nya spelare. Registrera sig gör man via MATCHi. Kursen är vid ett tillfälle och kostar 200 kr per person, lånerack ingår.

Viktigaste tipset från mig är ändå att ha roligt! 🙂

/Mika, padelinstruktör